wyskakuje wsteczny, szarpie przy ruszaniu na wstecznym ...

Półośki, przeguby, skrzynie, sprzęgła i wszystko między silnikiem a kołem.
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.

Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.

Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.

Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
ODPOWIEDZ
arti77-77
Początkujący T4

Answers: 0
12
Last active: -
Tematy: 9
Model:
Auto: T4
Kontakt:

wyskakuje wsteczny, szarpie przy ruszaniu na wstecznym ...

Nieprzeczytany post autor: arti77-77 »

Witam serdecznie znawców T4.
mam problem w swoim WW. gdy wciskam wsteczny bieg i chcę ruszać auto bardzo szarpie i w końcu wyskakuje wsteczny bieg. gdy ruszam do przodu wszystko ok. Dodam że mam wyrobione kulki na lewarku i jest tam zrobione na sztukę za pomocą opaski zaciskowej. Czy wyrobiona kulka lub jej brak może mieć wpływ na szarpanie na biegu wstecznym??? Może macie jakiś warsztat, godny polecenia który zna się dobrze na T4 w okolicach Siewierza lub Katowic. Chcę oddać auto na wymianę tych kulek ale szukam kogoś sprawdzonego co będzie wiedział w czym rzecz.
x. Maslak
Początkujący T4

12
Tematy: 1
Model:
Auto: Dehler Profi GL
podziekowal za post: 1 raz
Kontakt:

Re: wyskakuje wsteczny, szarpie przy ruszaniu na wstecznym .

Nieprzeczytany post autor: x. Maslak »

Zaznaczam - nie jestem mechanikiem. Kiedy w górach straciłem "biegi", bo plastikowe gniazdo kulki się ukruszyło, też powiązaliśmy układ naprędce opaskami ("trytkami" :-)) ... ale: dwoma z zewnątrz, a jedną tak, aby się krzyżowała po środku - przy takiej namiastce sztywności, nie było problemu z wrzucaniem wstecznego, ani żadnego innego biegu przez następne 4000 km. Spróbujesz, zanim trafisz do fachowca?
tysszek
Aktywny T4

12
Tematy: 7
Model:
Auto: t4 Multivan
otrzymal podziekowanie: 1 raz
Kontakt:

Re: wyskakuje wsteczny, szarpie przy ruszaniu na wstecznym .

Nieprzeczytany post autor: tysszek »

Ja tak miałem w moim passacie b3. Okazało się ze się mocowanie silnika odkreciło.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Układ przeniesienia napędu”