Hej
Panowie ostatnio zaczął się u mnie nowy objaw a mianowicie. Na postoju jak wcisnę sprzęgło i wrzucę bieg zaczyna być słyszalne dzwonienie (coś jakby luźna podkładka) Natomiast podczas jazdy tylko przy przyśpieszaniu, do pewnych obrotów. Mechanik stwierdził że to łożysko na tarczy, że coś tam uderza o słoneczko?. Tarcze docisk i dwu masę zmieniłem jakiś rok temu. Dodatkowo na piątce przy przyśpieszaniu w okolicy 2000-2100 obr czasem ślizgnie się sprzęgło. (bardzo rzadko - w ciągu ostatniego roku dosłownie kilka razy) I to tylko wtedy jak mam pedał w podłodze.
Można jeszcze pojeździć? Co radzicie?
ACV Słychać dziwne dzwonienie.
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
-
stamart
- Aktywny T4
- 14
- Last active: -
- Tematy: 16
- Model:
- Auto: t4
- podziekowal za post: 2 razy
- otrzymal podziekowanie: 8 razy
- Kontakt:
Re: ACV Słychać dziwne dzwonienie.
tarcza i łożysko wymienione. ślizganie ustało chodź tarcza była chudsza zaledwie o 0,5mm od nowej ?
A za dzwonienie był odpowiedzialny metalowa osłona, która zsunęła się i latało luźno po pół osi. Efekt był taki że dzwoniło podczas jazdy i na postoju oraz charakterystyczne metaliczne szuranie/tarcie zwłaszcza przy przyśpieszaniu. Jak pytałem mechanika co może powodować taki dźwięk to powiedział mi że turbina siada. A wyczaiłem to przypadkiem przy wymianie wydechu :lol:
A za dzwonienie był odpowiedzialny metalowa osłona, która zsunęła się i latało luźno po pół osi. Efekt był taki że dzwoniło podczas jazdy i na postoju oraz charakterystyczne metaliczne szuranie/tarcie zwłaszcza przy przyśpieszaniu. Jak pytałem mechanika co może powodować taki dźwięk to powiedział mi że turbina siada. A wyczaiłem to przypadkiem przy wymianie wydechu :lol: