wtryskiwacze gazowe hana 2001
-
bigos1966
- profil zaufany

- Specjalista T4
- 15
- Last active: -
- Tematy: 42
- Model:
- Auto: t4 caracelle
- podziekowal za post: 33 razy
- otrzymal podziekowanie: 201 razy
- Kontakt:
wtryskiwacze gazowe hana 2001
Witam wszystkich. Mam pytanie i proszę o pomoc . Wymieniam stare wtryski na nowe, ale pojawiły się dwa problemy. Po zamontowaniu ich w listwie są nieszczelne. Nie wiem gdzie zamontować małą uszczelkę. Drugi problem to podciśnienie do mapsensora, było przy listwie a teraz nie mam gdzie podłączyć. Proszę o pomoc.
-
chemik211
- Ikona forum
- 16
- Tematy: 57
- Model:
- Auto: ...
- podziekowal za post: 39 razy
- otrzymal podziekowanie: 150 razy
- Kontakt:
Re: wtryskiwacze gazowe hana 2001
Hana najlepiej montować pojedynczo, i w tedy masz taki króciec http://www.drypa.pl/kategoria552_WTRYSK ... _gazu.html i podejście do czujnika map jaki kolor han kupiłeś, nie boisz się o ich trwałość ostatnio strasznie się popsuły
-
bigos1966
- profil zaufany

- Specjalista T4
- 15
- Model:
- Kontakt:
Cześć Hana kupiłem czerwone, takie jak w tym linku http://www.phjacus.pl/Hana-H2001-3-cyl- ... -p853.html mam tylko na razie problem z uszczelnieniem ich. Muszę je porządnie zamontować (nie na opaski zaciskowe, tak jak to wykonała niby profesjonalna firma. Źle nawierciła otwory w kolektorze, ale tego na razie nie będę ruszać. Mam jeszcze jedną prośbę do posiadaczy VR6 zagazowanych . Gdzie macie zamontowane wtryskiwacze (mile widziane zdjęcia i uwagi na ten temat).
-
chemik211
- Ikona forum
- 16
- Model:
- Kontakt:
Pokaż zdjęcia nawiercenia kolektora, najlepiej w vr6 dać przedłużki w kolektorze, a co do uszczelnienia jak chcesz mieć w listwie(bez sensu) to najprawdopodobniej zniszczył się o-ring , ile cm będą miały przewody do wkrętek w kolektorze?? ja na listwie med uzyskałem 6cm długość przewodów, teraz zbieram na keihin-y i wtryski będą bezpośrednio na kolektorze
-
bigos1966
- profil zaufany

- Specjalista T4
- 15
- Model:
- Kontakt:
Jeszcze je nie założyłem. Po skręceniu w listwie przepuszczają powietrze, dlatego nie montowałem. Do montażu dostarczyli dwa różne ringi, jeden duży drugi mały. Duży zamontowałem, mały nie bo nie wiem gdzie powinien pasować. Jeżeli chodzi o stare wtryskiwacze to wyglądają jak na zdjęciu poniżej .Zamieszczam też zdjęcie nawierceń w kolektorze (jak pisałem wyżej zarazie nie będę zmieniał ich, chociaż mam drugi kolektor).
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
chemik211
- Ikona forum
- 16
- Model:
- Kontakt:
Dwa o-ringi idą w jedno miejsce na wtryskiwacz, http://www.google.pl/imgres?imgurl=http ... 40&bih=728 na zdjęciu widać
Kolektor faktycznie tak słabo nawiercony, proponuje przedłużki do kolektora i jednak pojedynczo hane założyć
Kolektor faktycznie tak słabo nawiercony, proponuje przedłużki do kolektora i jednak pojedynczo hane założyć
Ostatnio zmieniony 04 maja 2014, 17:52 przez maja, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: post pod postem
Powód: post pod postem
-
bigos1966
- profil zaufany

- Specjalista T4
- 15
- Model:
- Kontakt:
Chodzi mi o te o-ringi jak tym linku http://allegro.pl/d3-listwa-szyna-monta ... %82e-18855 ,ale jak mówisz że lepiej pojedynczo i jeszcze bezpośrednio w kolektor. Pytanie pierwsze , tam jest tak mało miejsca, jak tego dokonać (jakieś fotki). Drugie jakie części mi jeszcze brakuje żeby tego dokonać (szczególnie bezpośrednie podłączenie z kolektorem).
-
chemik211
- Ikona forum
- 16
- Model:
- Kontakt:
Te o-ringi wyglądają że trzeba dać na wtrysk w miejsce łączenia z tą blachą, a do pojedynczego mocowania to dużo rzeczy brakuje
-
bigos1966
- profil zaufany

- Specjalista T4
- 15
- Model:
- Kontakt:
ten duży o-ring to bez problemów wiadomo gdzie, ma nawet nacięcia. Ten mały to tak trochę dziwnie, niby pasuje w otwór listwy plastikowej. Ale wtedy jest za grubo. Bez tego o-ringu jest układ nieszczelny.
Doszedłem do ładu z tymi wtryskiwaczami. Jak by ktoś miał podobny problem to wymienić dwie małe o-ringi na jeden ten grubszy i po spawie. Ja i tak musiałem kupić metalowe listwy. Ale założone i wszystko pięknie chodzi. tylko jeszcze delikatna regulacja i będzie sto procent zadowolenia. Już spalanie spadło z 18l na 15l /100km.
Doszedłem do ładu z tymi wtryskiwaczami. Jak by ktoś miał podobny problem to wymienić dwie małe o-ringi na jeden ten grubszy i po spawie. Ja i tak musiałem kupić metalowe listwy. Ale założone i wszystko pięknie chodzi. tylko jeszcze delikatna regulacja i będzie sto procent zadowolenia. Już spalanie spadło z 18l na 15l /100km.