2.0 Benzyna - Remont czy wymiana?
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
-
chemik211
- Ikona forum
- 16
- Last active: -
- Tematy: 57
- Model:
- Auto: ...
- podziekowal za post: 39 razy
- otrzymal podziekowanie: 150 razy
- Kontakt:
Re: 2.0 Benzyna - Remont czy wymiana?
Miętus zrób odrazu prowadnice bo to jest mankament silników vw jak miałem passata to po przebiegu 200tyś.km. prowadnice były wywalone, a większość mechaników ich nie wymienia
-
edibus
- Aktywny T4
- 14
- Tematy: 3
- Model:
- Auto: T4 laweta
- podziekowal za post: 2 razy
- otrzymal podziekowanie: 11 razy
- Kontakt:
"zamienił stryjek siekierkę na kijek...."marekvelzieciu pisze:Dziadek pisze:Z tego co pamiętam to silniki z audi i seata mają inne odlewy i otwory do mocowania łap, kiedyś to przermabiałem.marekvelzieciu pisze:Łapa silnika nie pasuje .
W AAC są 3 otwory ośrednicy 10
A Seatoski silnik ma tylko 2 o średnicy 8 .
:(
Silniki z VW pasują bez żadnych problemów.
Jestem w trakcie przekładki .
2 otwory rozwierciłem a 3 otwór stworzyłem :)
Kupiłem silnik 2E po taniości ale nigdy nie masz pewności o jest w środku . I się zaczęło:
- pełny remont głowicy ( do tego dorobienie wyjścia wody ( odpowietrzenie) , które w AAC idzie do zbiornika wody )
- honowanie bloku i nowe pierścienie
- szlif wału i wszystkie nowe panewki
I zaczynam po mało to teraz składać .
Jak już skończę to dokładniej wszystko opiszę z kosztami .
Jedyne co zauważyłem w różnicy tych silników to to , że tłoki Seatoskie mają mniejsze zagłębienie, czyli silnik jest bardziej doprężony .
Być może dlatego ma więcej koników.
i dlatego pisałem żebyś zrobił stary-a tak moim zdaniem niepotrzebne koszty jazdy i zakupu kolejnego kornika-chyba że ta moc 10KM jest tak istotna dla Ciebie!!
-
k4414
- Nowy T4
- 13
- Tematy: 1
- Model:
- Auto: T4
- Kontakt:
Czy jest w Łodzi i okolicach jakiś sprawdzony i polecany warsztat, który zrobi uczciwie remont AAC?
Pisałem w innym temacie, że chciałbym kupić goły słupek, bo wiem z doświadczenia, że te krajowe "remonty" są zazwyczaj bardzo krótkotrwałe. Ale gdyby okazało się, że macie jakiegoś sprawdzonego mechanika, to czemu nie. W sumie motor prosty. Będę wdzięczny za info.
Pisałem w innym temacie, że chciałbym kupić goły słupek, bo wiem z doświadczenia, że te krajowe "remonty" są zazwyczaj bardzo krótkotrwałe. Ale gdyby okazało się, że macie jakiegoś sprawdzonego mechanika, to czemu nie. W sumie motor prosty. Będę wdzięczny za info.