Witam.
Panowie mam trochę problemów ze swoją t4 a konkretnie tak. Jak ja kupiłem problem był z grzaniem świec więc było zrobione na krótko. Jest zima i to jest upierdliwe. Wypalone gniazdo przekaźnika było więc zainwestowałem w drugą z bardzo ładnym gniazdem. No i teraz trzeba podpiąć przewód w swoje miejsce. Gdzie on powinien być? Najlepiej zdjęcia jakby można było prosić to ułatwi. To jest jeden problem a teraz drugi poruszyłem przewodami przy wentylatorze chłodnicy a ten zaczął sie odzywać na wysokich obrotach przy wyłączonym zapłonie. Czemu tak jest? Umiałby ktoś pomóc?
kilka problemów z t4
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
-
mateusz2920
- Początkujący T4
- 13
- Last active: -
- Tematy: 3
- Model:
- Auto: T4
- otrzymal podziekowanie: 1 raz
- Kontakt:
-
marekvelzieciu
- Początkujący T4
- 12
- Tematy: 4
- Model:
- Opis: Marek Stary Laweciarz
- podziekowal za post: 5 razy
- otrzymal podziekowanie: 5 razy
- Kontakt:
Re: kilka problemów z t4
Co do wentylatorów to jest to oznaką zwarcia na wiązce. Wentylatory nie są zależne od zapłonu. Jak silnik jest dobrze zgrzany to wentylatory nawet po wyłączeniu zapłonu dalej hulają razem z elektryczną pompką obiegu ( nawet gdy wysiądziesz z auta ) . Czyli jak mówisz ze poruszasz wiązką i się załączają to znaczy , że te przewody od czujnika ( który załącza ) się stykają .
-
mateusz2920
- Początkujący T4
- 13
- Tematy: 3
- Model:
- otrzymal podziekowanie: 1 raz
- Kontakt:
Re: kilka problemów z t4
No dobra. To postaram się jutro ogarnąć tylko by mi pozostało zrobienie grzania świec i zrobić porządek z choinką na światłach, ale z tym sobie poradzę. Jak się dopatrzyłem odpięty jest kabel czerwono-biały który idzie w gumie do silnika razem z innymi kablami i w tym momencie nie wiem gdzie on powinien być wpięty. Doczytałem na forum o jakimś bezpieczniku dużym tylko gdzie on jest? Jutro postaram się dorzucić zdjęcia i może to jakoś naprowadzi.