Obniżenie t4
-
triada5000
- Początkujący T4
- 16
- Last active: -
- Tematy: 4
- Model:
- Auto: multivan
- otrzymal podziekowanie: 2 razy
- Kontakt:
Obniżenie t4
Witam wszystkich
Chciałbym zamontować sportowe zawieszenie swojego t4 Multivan, czy ktoś moze przerabiał ten temat i mógłby doradzić jakie założyć. Obecnie mam założone firmy Ga Techniks -40 mm, ale nie jestem z niego zadowolony,8 miechów i teleskopy do wymiany. Nie wiem czy nie sprzedali mi od jakiejś osobówki, czy jest to możliwe?
Z góry dzieki
Chciałbym zamontować sportowe zawieszenie swojego t4 Multivan, czy ktoś moze przerabiał ten temat i mógłby doradzić jakie założyć. Obecnie mam założone firmy Ga Techniks -40 mm, ale nie jestem z niego zadowolony,8 miechów i teleskopy do wymiany. Nie wiem czy nie sprzedali mi od jakiejś osobówki, czy jest to możliwe?
Z góry dzieki
-
andrewa1
- Kierowca T4
- 16
- Tematy: 58
- Model:
- Auto: transpo-carawella
- Opis: co dzień uczę się czegoś nowego
- podziekowal za post: 17 razy
- otrzymal podziekowanie: 79 razy
- Kontakt:
Re: Obniżenie t4
Proszę bardzo masz kilka
http://allegro.pl/listing.php/search?sg ... PORTOWE+T4
co do amorów to 12miesiecy gwarancji
osobiście przerobiłem temat jednak w drugą stronę i mogę powiedzieć, że jest to bardziej bezpieczny i komfortowy sposób auto podniesione i usztywnione poprawił się komfort jazdy i trzymanie na zakrętach
http://allegro.pl/listing.php/search?sg ... PORTOWE+T4
co do amorów to 12miesiecy gwarancji
osobiście przerobiłem temat jednak w drugą stronę i mogę powiedzieć, że jest to bardziej bezpieczny i komfortowy sposób auto podniesione i usztywnione poprawił się komfort jazdy i trzymanie na zakrętach
-
triada5000
- Początkujący T4
- 16
- Model:
- Kontakt:
Dzięki Andrewa1, ale to są właśnie te które mam obecnie i są złe, także odradzam każdemu montaż ich.
Mi właśnie zależało by na obniżeniu, moim zdaniem troszkie lepiej sie jeżdzi nim.
Mi właśnie zależało by na obniżeniu, moim zdaniem troszkie lepiej sie jeżdzi nim.
-
andrewa1
- Kierowca T4
- 16
- Tematy: 58
- Model:
- Auto: transpo-carawella
- Opis: co dzień uczę się czegoś nowego
- podziekowal za post: 17 razy
- otrzymal podziekowanie: 79 razy
- Kontakt:
Mnie osobiście pasuje wyższy (krawężniki , polskie drogi ) i kilka innych drobiazgów ...triada5000 pisze:Dzięki Andrewa1, ale to są właśnie te które mam obecnie i są złe, także odradzam każdemu montaż ich.
w Kielcach jest firma HBM bodajże która handluje zestawami tuningowymi maja dobra opinię
muszę poszukać adresu
-
triada5000
- Początkujący T4
- 16
- Model:
- Kontakt:
fajno dzięki bo tu na pomorzu sklepy tunningowe niezbyt interesują sie t4 nawet z lampami do lifta miałem problem
-
Kubek
- Kierowca T4
- 16
- Tematy: 27
- Model:
- Auto: VW T4 Fake Syncro
- podziekowal za post: 42 razy
- otrzymal podziekowanie: 65 razy
- Kontakt:
triada5000, chyba to jakieś nieporozumienie z tym Ta Technics. Przecież to jest jedno z lepszych niemieckich zawieszeń sportowych oferowanych na polskim rynku, zwłaszcza,że jego cena jest bardzo atrakcyjna. Sam miałem gwint Ta technics w BMW i było naprawdę dobrze .
Jeżeli mogę coś doradzić to rozglądnij się za Eibahem -40mm. Takie zawieszenie miałem w swojej Caravelli przez parę lat.
Jeżeli mogę coś doradzić to rozglądnij się za Eibahem -40mm. Takie zawieszenie miałem w swojej Caravelli przez parę lat.
-
triada5000
- Początkujący T4
- 16
- Model:
- Kontakt:
Kubek pisze:triada5000, chyba to jakieś nieporozumienie z tym Ta Technics. Przecież to jest jedno z lepszych niemieckich zawieszeń sportowych oferowanych na polskim rynku, zwłaszcza,że jego cena jest bardzo atrakcyjna. Sam miałem gwint Ta technics w BMW i było naprawdę dobrze .
No nie wiem, moim zdaniem zawieszenie sportowe charakteryzuje sie tym, ze jest bardziej twarde niż orginalne zawieszenie, prawda? A to w sumie nie było twartrze, tylko miękciejsze od orginalnego zawieszenia ,no i że stoi niżej. Zdziwiło mnie jeszcze jedno, sprężyny. Orginały przekrój pręta jest dosyć spory chyba z 25mm, a w tych sportowych ma z jakieś 12mm. Dlatego zadałem prędzej pytanie, czy jest możliwe że sprzedali mi zawieszenie do jakiejś osobówki. Może tu jest problem.
A i dzieki za rade, porozgładam sie za tym Eibachem.
-
jerseypl
- Początkujący T4
- 16
- Tematy: 2
- Model:
- Auto: t4
- Kontakt:
witam
obnirzylem swoja t4 o 60mm kupilem sprezynki na ebay uk
samochodzik fajnie opadl
byl troszke twardszy przejezdzilem juz 6miechow i wszystko smiga
jezeli mial bum obnizac go jeszcze raz skosil bym sie na 80mm
pozdrawiam
samochodzik fajnie opadl
pozdrawiam
-
Kacper
- Aktywny T4
- 16
- Tematy: 0
- Model:
- Auto:
- Kontakt:
Spróbuj przeczytać numery ze sprężyn. Potem dorwij jakiś katalog, (niektóre firmy mają na necie) i porównaj co to masz za sprężyny. Lub spytaj jakiegoś sprzedawcę z allegro o nr na sprężynach czy amorkach.
A kupiłeś cały zestaw czy tylko sprężyny? Bo jesli to drugie to pewnie amorki miałeś nie nowe i tylko dobiłeś je twardszym zestawem, a to chyba normalne jest, że bardziej dostają wtedy w kość, szczególnie seryjne ;)
A kupiłeś cały zestaw czy tylko sprężyny? Bo jesli to drugie to pewnie amorki miałeś nie nowe i tylko dobiłeś je twardszym zestawem, a to chyba normalne jest, że bardziej dostają wtedy w kość, szczególnie seryjne ;)
-
Kubek
- Kierowca T4
- 16
- Tematy: 27
- Model:
- Auto: VW T4 Fake Syncro
- podziekowal za post: 42 razy
- otrzymal podziekowanie: 65 razy
- Kontakt:
jerseypl pisze:witam
samochodzik fajnie opadl
pozdrawiam
A możesz zapodać jakieś zdjęcie swojej t4 na zawiasie -60mm?????
Porównałbym ze swoim zawieszeniem <30>
-
triada5000
- Początkujący T4
- 16
- Model:
- Kontakt:
Kupiłem cały zestaw 4 amorki i 2 sprężyny,posprawdzam te numery jeszczeKacper pisze:A kupiłeś cały zestaw czy tylko sprężyny? Bo jesli to drugie to pewnie amorki miałeś nie nowe i tylko dobiłeś je twardszym zestawem, a to chyba normalne jest, że bardziej dostają wtedy w kość, szczególnie seryjne
-
ento
- Aktywny T4
- 15
- Tematy: 24
- Model:
- Auto: biznes
- podziekowal za post: 1 raz
- Kontakt:
troszke odswieze temat , co myslicie na temat tego gwintu??? http://moto.allegro.pl/zawieszenie-gwin ... 33335.html
-
garfild28
- Forumowicz T4
- 15
- Tematy: 6
- Model:
- Auto: t4 caravelle
- Opis: Kocham moje T4
- Kontakt:
-
garfild28
- Forumowicz T4
- 15
- Model:
- Kontakt:
-
GrzesTM
- Forumowicz T4
- 16
- Tematy: 5
- Model:
- Auto: transporter
- Kontakt:
koledze adminowi chodzi i opcje szukaj, taka na gorze po prawej,
takie rzeczy sa w dziale kola, zawieszenie, skrzynie biegow
tu masz tematy
http://www.t4-forum.pl/viewtopic.php?f=10&t=716
http://www.t4-forum.pl/viewtopic.php?f=10&t=804
takie rzeczy sa w dziale kola, zawieszenie, skrzynie biegow
tu masz tematy
http://www.t4-forum.pl/viewtopic.php?f=10&t=716
http://www.t4-forum.pl/viewtopic.php?f=10&t=804
-
garfild28
- Forumowicz T4
- 15
- Model:
- Kontakt:
-
dominikus993
- Początkujący T4
- 14
- Model:
- podziekowal za post: 2 razy
- Kontakt:
odświeżę temat. Mam pytanie dotyczące twardości sportowego zawieszenia. Chciałbym się dowiedzieć czy są różnice twardości pomiędzy różnymi rodzajami amortyzatorów. Chodzi mi o jak najbardziej miękkie. Wiem że to może banalne, ale zależy mi na komforcie bigsmile .
-
motoria
- Samodzielny mechanik
- 15
- Tematy: 7
- Model:
- Auto: Transporter
- podziekowal za post: 7 razy
- otrzymal podziekowanie: 27 razy
- Kontakt:
Miałem założone amortyzatory ta technix czy jakoś tak, krótkie.Były pod krótkie sprężyny i opuszczony przód.Powiem tyle - nie dało się jechać normalnie płynąłem jak Batorym . Teraz mam normalne amory alko przód i tył ,z tyłu krótkie sprężyny, spuszczony przód został i jest idealnie . Także amortyzatory sportowe są miększe ponieważ masz twardsze sprężyny,tak było przy moim zawieszeniu z którego zostały tylko sprężyny .dominikus993 pisze:odświeżę temat. Mam pytanie dotyczące twardości sportowego zawieszenia. Chciałbym się dowiedzieć czy są różnice twardości pomiędzy różnymi rodzajami amortyzatorów. Chodzi mi o jak najbardziej miękkie. Wiem że to może banalne, ale zależy mi na komforcie bigsmile .
-
dominikus993
- Początkujący T4
- 14
- Model:
- Kontakt:
A jak z twardością w porównaniu do oryginalnego? Bo jechałem fokusem kolegi miał sportowe zawieszenie i nie powiem żeby jechało się komfortowo. Najbardziej się boję właśnie tego że wywalę kasę i będzie się jechało jak wozem drabiniastym bigsmile .motoria pisze:
Miałem założone amortyzatory ta technix czy jakoś tak, krótkie.Były pod krótkie sprężyny i opuszczony przód.Powiem tyle - nie dało się jechać normalnie płynąłem jak Batorym . Teraz mam normalne amory alko przód i tył ,z tyłu krótkie sprężyny, spuszczony przód został i jest idealnie . Także amortyzatory sportowe są miększe ponieważ masz twardsze sprężyny,tak było przy moim zawieszeniu z którego zostały tylko sprężyny .
-
motoria
- Samodzielny mechanik
- 15
- Tematy: 7
- Model:
- Auto: Transporter
- otrzymal podziekowanie: 27 razy
- Kontakt:
Po pierwsze opuść przód na śrubach,po drugie krótkie sprężyny z allegro pod warunkiem,ze nie będziesz ładował mu tony na zad.Amortyzatory wzmacniane czyli takie jak masz i będzie ładnie wyglądał i komfortowo jechał.
Tak to będzie wyglądać.
Tak to będzie wyglądać.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
dominikus993
- Początkujący T4
- 14
- Model:
- Kontakt:
-
ARONS
- Forumowicz T4
- 14
- Tematy: 15
- Model:
- Auto: caravelle
- Kontakt:
A czy robił z was ktoś taki manewr, czyli na tył obcięte sprężyny np.wzmacniane od doki a przód skręcić na śrubach ?
-
syreniarz
- Forumowicz T4
- 15
- Model:
- Auto:
- podziekowal za post: 5 razy
- otrzymal podziekowanie: 5 razy
- Kontakt:
Robiłem. Trafiły mi się sprężyny z transportera dostawczego (grubsze niż moje) w jednej brakowało po najmniejszym kółeczku od góry i od dołu, więc drugą skróciłem kątówką tak samo. Wyglądało to bardzo fajnie po założeniu, tył siedział niziutko ale jezdzic się nie dało. Dopiero jak załadowałem pół tony to było troszkę komfortu. Na pusto skakał jak piłeczka pingpongowa, nawet po autostradzie się kiepsko jechało. Szybko wróciłem do moich supermiękkich sprężynek.ARONS pisze:A czy robił z was ktoś taki manewr, czyli na tył obcięte sprężyny np.wzmacniane od doki a przód skręcić na śrubach ?
Zdecydowanie NIE POLECAM OBCINANIA SPRĘŻYN.