Niedomagające sprzęgło
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
-
sylwia.
- Początkujący T4
- 13
- Last active: -
- Tematy: 6
- Model:
- Auto: T4
- Kontakt:
Niedomagające sprzęgło
Kolejnym problemem jest sprzęgło, chyba mówi się na to co dzieje się z moim, że się ślizga ? Nie stawia w ogóle żadnego oporu. Skrzynia biegów zalana jest nowym olejem, silnik również. Jedynie wspomaganie jest puste, ponieważ mamy również problem z podpięciem jednego z węży. Właśnie zeszłam na dół do samochodu i wężyki problemem już chyba nie są, doszłam do wniosku, że mamy o 1 wężyk za dużo (w nowym zestawie przyszedł ten sam,który mamy do samochodu przymocowany).
-
sylwia.
- Początkujący T4
- 13
- Model:
- Kontakt:
Re: Co to za część ?
No właśnie nie chciałam do każdego problemu zakładać nowego postu, zwłaszcza, ze pewnie jeszcze kilka pytać będę miała, dlatego nie chciałam zaśmiecać forum kilkoma tematami, tylko zebrać wszystko do kupy.. ale ok, będę pamiętała na przyszłość :) PS strasznie długo się czeka na zaakceptowanie postu (ale jest to mój 3 post, więc jupi)
-
sylwia.
- Początkujący T4
- 13
- Model:
- Kontakt:
1. Co jestem więc w stanie zrobić teraz ? Jaki w ogóle może być powód takiego zachowania się sprzęgła?
-
sylwia.
- Początkujący T4
- 13
- Model:
- Kontakt:
Ja pod koniec przyszłego tygodnia zawijam się do Polski, mechanik który mi pomaga jest dostępny tylko w weekend.
A co do sprzęgła, nawet mnie nie strasz... Fak, 2 weekendy już siedzimy pod samochodem. W ten weekend w sumie miało być już wszystko cacy, to wyszło to sprzęgło, misa olejowa i została jedna półoś do włożenia.
Jakieś inne pomysły co do tego sprzęgła ? Może coś nie jest podłączone... To jest hydrauliczne, czy na jakiej zasadzie działa sprzęgło ?
Wrrr.
A co do sprzęgła, nawet mnie nie strasz... Fak, 2 weekendy już siedzimy pod samochodem. W ten weekend w sumie miało być już wszystko cacy, to wyszło to sprzęgło, misa olejowa i została jedna półoś do włożenia.
Jakieś inne pomysły co do tego sprzęgła ? Może coś nie jest podłączone... To jest hydrauliczne, czy na jakiej zasadzie działa sprzęgło ?
Wrrr.
-
Kenobi
- Administrator
- Fanatyk T4
- 16
- Tematy: 45
- Model:
- Auto: Caravelle
- Opis: niech moc będzie z wami
- podziekowal za post: 49 razy
- otrzymal podziekowanie: 659 razy
- Kontakt:
czy aby się dobrze rozumiemy - ślizganie się sprzęgła to objaw jest taki - wciskasz gaz na biegu, obroty rosną, a samochód nie przyspiesza albo przyspiesza z opóźnieniem ( trudno to opisac jak się tego nie przeżyło )
ty twierdzisz ,że samochód nie jeździ jeszcze więc nie ma opcji aby stwierdzic ślizganie się sprzęgła bez jazdy
ty twierdzisz ,że samochód nie jeździ jeszcze więc nie ma opcji aby stwierdzic ślizganie się sprzęgła bez jazdy
-
rafwlkp
- Aktywny T4
- 15
- Tematy: 11
- Model:
- Auto: Caravelle
- podziekowal za post: 6 razy
- otrzymal podziekowanie: 22 razy
- Kontakt:
Mi się wydaje, że sprzęgło nie jest odpowietrzone dlatego jest wrażenie 'braku oporu".
-
sylwia.
- Początkujący T4
- 13
- Model:
- Kontakt:
ok. tak brak oporu na pedale sprzęgła. w takim razie nie jest to ślizganie, samochód jeszcze nie jechał. będę próbowała odpowietrzyć, znalazłam temat tutaj na forum, mam jednak podstawowe pytanie, gdzie jest odpowietrznik ? :D jakieś zdjęcie bym prosiła. bo siłownik wiem gdzie jest, też się zastanawiałam czy np w siłowniku nie tkwi problem, z tą gumką np ? Najpierw jednak zabiorę się do odpowietrzania Dzięki!